Prima pagina

Articole Coldwell Banker

Studiu: Cele mai mari piete rezidentiale din Romania

Articol scris in 24 aprilie 2017

Articol Coldwell Banker Affiliates of Romania Peste 25.000 de locuinte se afla in constructie si ar urma sa fie livrate in acest an in principalele piete rezidentiale regionale din Romania, potrivit raportului de piata Residential Market Beat 2017, realizat de catre compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania.

Cea mai mare piata rezidentiala din Romania este regiunea Bucuresti – Ilfov unde in prezent se afla in dezvoltare aproximativ 12.000 de locuinte in proiecte rezidentiale care ar urma sa fie livrate in acest an, daca dezvoltatorii isi vor respecta ritmurile de constructie anuntate.

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 7.200 de unitati (59,5%), sunt reprezentate de locuinte mass market, adica proiecte rezidentiale amplasate in zonele marginase ale orasului sau in interiorul marilor cartiere, care pun pe piata locuinte cu suprafete mai mici sau similar comparativ cu cele ale locuintelor vechi si care sunt incluse in proiecte care ofera un numar limitat de facilitati.

Anul in curs confirma si consolidarea segmentului middle market, aproximativ 4.500 de locuinte incluse in proiecte rezidentiale cu amplasament mai bun, in interiorul inelului median al Bucurestiului, in zona de nord a orasului sau in apropierea marilor centre de afaceri, urmand a fi livrate in 2017. Aceste proiecte sunt formate din locuinte cu suprafete similare sau mai mari comparativ cu ale apartamentelor vechi, cu finisaje peste medie si cu facilitati variate puse la dispozitia viitorilor locatari. Aditional, aproximativ 500 de locuinte premium si de lux ar urma sa fie livrate in acest an in Bucuresti si imprejurimi.

A doua piata rezidentiala dupa dimensiuni din Romania este reprezentata de Cluj – Napoca si imprejurimi, in special Floresti. Datele Coldwell Banker Romania arata ca aproximativ 4.200 de locuinte ar urma sa fie livrate la nivel regional in 2017, cea mai mare parte (80%) a unitatilor aflate in dezvoltare in Cluj - Napoca adresandu-se segmentului middle market, in timp ce cele aflate in dezvoltare in Floresti tintesc in special cumparatorii mass market. Oferta noua pusa pe piata inregistreaza ritmul foarte bune de vanzari, cu un grad general de absorbtie de peste 90% pana la livrarea proiectelor.

Sibiu a inregistrat in ultimii ani o dezvoltare semnificativa pe segmentul rezidential, datorata unei cereri sustinute venite ca urmare a dezvoltarii regionale pe segmentele productiei de componente auto, industrial si retail. Astfel, aproximativ 2.900 de unitati ar urma sa fie finalizate in acest an in regiune potrivit datelor Coldwell Banker Romania, zona Turnisor reprezentand cel mai important pol de dezvoltare al orasului.

Aproximativ 2.100 de uniati rezidentiale ar urma sa fie finalizate in 2017 in Brasov si imprejurimi, in crestere cu 10,5% comparativ cu anul anterior. Cea mai mare parte a ofertei noi este reprezentata de proiecte mass market, reprezentand 65% din oferta, urmata de segmentul middle market cu o cota de piata de 35%.

Ca si in Cluj – Napoca, oferta noua pusa pe piata in Brasov si inregistreaza ritmul foarte bune de vanzari, cu un grad general de absorbtie de peste 90% pana la livrarea proiectelor. Pretul mediu de tranzactionare a fost anul trecut de 925 de euro pe metru patrat, potrivit datelor Coldwell Banker, pentru acest an fiind estimata o majorare de 5%, pana la aproximativ 970 de euro pe metru patrat. Cele mai importante zone de dezvoltare amplasate in apropierea Brasovului sunt Sanpetru, Sacele, Cristian si Ghimbav.

Contanta reprezinta una dintre cele mai mari piete rezidentiale din Romania, cu peste 15.000 de locuinte finalizate in ultimii noua ani, potrivit datelor Institutului National de Statistica. In acest moment se afla in constructie aproximativ 1.400 de noi locuinte in Constanta si imprejurimi, potrivit datelor Coldwell Banker Romania, gradul anual de absorbtie al locuintelor nou dezvoltate fiind estimat la 80%.

Iasi si Timisoara reprezinta alte doua piete rezidentiale din Romania unde anual sunt livrate peste 1.000 de locuinte noi in ansambluri rezidentiale, in timp ce Craiova, Oradea si Pitesti sunt orasele cu cea mai semnificativa dezvoltare din randul pietelor regionale unde se livreaza anual sub 1.000 de locuinte noi.

Coldwell Banker Romania este una dintre cele mai mari companii locale de consultanta imobiliara si compania cu cea mai extinsa activitate pe segmentul rezidential, avand peste 20 de proiecte rezidentiale in portofoliu in Bucuresti si imprejurimi. Compania a vandut in 2016, direct de la dezvoltator, aproximativ 2.000 de locuinte noi.

» descarca studiul de piata in romana
» descarca studiul de piata in engleza

Nume:Email:


Comenteaza

Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De aseme- nea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!

Articole recente

Cauti locuinta perfecta? Acum e mult mai simplu!

19 martie 2014

Lucrurile se misca tot mai repede astazi, timpul personal disponibil este tot mai redus iar unele sarcini pot repezenta o adevarata corvoada. Cautarea unei locuinte este insa acum mult mai simpla!

» mai departe

Flota de masini

Flota de masini

Flota contractata de Coldwell Banker Affiliates of Romania este compusa integral din vehicule Chrysler PT Cruiser.

Modelul a primit premiul de Masina Anului in America de Nord chiar la debutul sau pe piata auto, in 2001.

» mai departe

Mii de proprietati

Mii de proprietati

Reteaua Coldwell Banker Affiliates of Romania detine cel mai mare portofoliu de locuinte vechi si planuieste o extindere puternica si in ceea ce priveste locuintele noi.
Criza nu ne-a daramat, ci ne-a facut mai puternici. Avem in portofoliu un numar de 655 de proprietati din segmentul rezidential vechi si cateva mii din segmentul nou.

Contact sediul central

Coldwell Banker Headquarters

Coldwell Banker Affiliates of Romania S.R.L.

Date fiscale: RO19307112, J40/8716/16.07.2015

Cont: RO68BREL0002000941290101, Libra Bank

Str. Alexandru Serbanescu, nr. 87, Hotel Phoenicia, mezanin, Sala Ambasador, Sector 1, Bucuresti

Tel: 021 200 39 39
Fax: 021 200 39 37

office.cbar@coldwell-banker.ro


Detalii agentii

© 2007-2010 Coldwell Banker Affiliates of Romania. Coldwell Banker, Coldwell Banker Commercial, Coldwell Banker Previews International and the logos are pending or registered trademarks licensed to Coldwell Banker Affiliates of Romania. Each Office is Independently Owned and Operated.

Lorem ipsum.