Prima pagina

Articole Coldwell Banker

Studiu: Cel mai bun moment din istorie sa cumperi un apartament in Bucuresti

Articol scris in 11 aprilie 2017

Articol Coldwell Banker Affiliates of Romania Achizitionarea unei locuinte noi in Bucuresti a ajuns la cel mai bun nivel din istorie, luand in calcul preturile de vanzare si salariul mediu pe economie, potrivit unui studiu realizat de catre Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Dupa ce 2015 a marcat revenirea pietei rezidentiale locale, 2016 poate fi considerat cel mai bun an din istoria moderna a sectorului de profil, cu un numar record de tranzactii incheiate si de unitati noi aflate in constructie.

Unele piete regionale din Romania au inregistrat varfuri absolute de finalizari si grade generale de absorbtie ridicate, de peste 80%, toate acestea intr-un climat general dominat de incertitudinile potentialelor efecte ale Legii darii in plata si de epuizarile repetate ale fondurilor destinate pentru finantarile prin programul guvernamental Prima Casa, principalul motor al pietei rezidentiale autohtone.

Astfel, numarul tranzactiilor imobiliare a crescut cu aproximativ 8% in primele zece luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2015, potrivit ultimelor date oficiale ale Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Indicele de accesibilitate a achizitionarii unei locuinte noi realizat de catre Coldwell Banker Affiliates of Romania, calculat in functie de salariul mediu pe economie, preturile medii pe metru patrat si cursul de schimb leu – euro, a ajuns la inceputul lui 2017 la cea mai mica valoare din istoria moderna a pietei rezidentiale locale, principalii factori care au dus la aceasta situatie fiind stabilitatea cursului de schimb si a preturilor, coroborata cu cresterea generala a salariilor.

Astfel, in prezent sunt necesare aproape 114 salarii medii pe economie sau o perioada de mai putin de noua ani si jumatate pentru achizitionarea unui apartament nou cu doua camere in Bucuresti, comparativ cu 119 salarii la inceputul anului 2016 sau o perioada de aproape 10 ani si fata de 395 de salarii medii pe economie sau o perioada de aproape 33 de ani cat s-a inregistrat in momentul de varf al pietei, la inceputul anului 2008.

Nume:Email:


Comenteaza

Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De aseme- nea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!

Articole recente

Cauti locuinta perfecta? Acum e mult mai simplu!

19 martie 2014

Lucrurile se misca tot mai repede astazi, timpul personal disponibil este tot mai redus iar unele sarcini pot repezenta o adevarata corvoada. Cautarea unei locuinte este insa acum mult mai simpla!

» mai departe

Flota de masini

Flota de masini

Flota contractata de Coldwell Banker Affiliates of Romania este compusa integral din vehicule Chrysler PT Cruiser.

Modelul a primit premiul de Masina Anului in America de Nord chiar la debutul sau pe piata auto, in 2001.

» mai departe

Mii de proprietati

Mii de proprietati

Reteaua Coldwell Banker Affiliates of Romania detine cel mai mare portofoliu de locuinte vechi si planuieste o extindere puternica si in ceea ce priveste locuintele noi.
Criza nu ne-a daramat, ci ne-a facut mai puternici. Avem in portofoliu un numar de 655 de proprietati din segmentul rezidential vechi si cateva mii din segmentul nou.

Contact sediul central

Coldwell Banker Headquarters

Coldwell Banker Affiliates of Romania S.R.L.

Date fiscale: RO19307112, J40/8716/16.07.2015

Cont: RO68BREL0002000941290101, Libra Bank

Str. Alexandru Serbanescu, nr. 87, Hotel Phoenicia, mezanin, Sala Ambasador, Sector 1, Bucuresti

Tel: 021 200 39 39
Fax: 021 200 39 37

office.cbar@coldwell-banker.ro


Detalii agentii

© 2007-2010 Coldwell Banker Affiliates of Romania. Coldwell Banker, Coldwell Banker Commercial, Coldwell Banker Previews International and the logos are pending or registered trademarks licensed to Coldwell Banker Affiliates of Romania. Each Office is Independently Owned and Operated.

Lorem ipsum.