Prima pagina

Articole Coldwell Banker

Studiu: 2018, anul maturizarii pietei rezidentiale locale

Articol scris in 19 martie 2018

Articol Coldwell Banker Affiliates of Romania 2018 poate fi considerat anul maturizarii pentru piata rezidentiala locala, tinand cont de faptul ca locuintele destinate segmentului middle market au ajuns sa detina cel mai mare procent din istorie, potrivit raportului de piata Residential Market Beat 2018, realizat de catre compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania.

Astfel, ultimii trei ani au adus o crestere semnificativa a numarului de proiecte middle market din Bucuresti, destinate persoanelor cu venituri medii si peste medii si caracterizate printr-un amplasament mai bun, semicentral sau in apropierea marilor centre de birouri, suprafete mai mari comparativ cu ale locuintelor vechi similare si finisaje de o calitate mai ridicata.

Astfel, daca in 2015 aproximativ 17% din proiectele rezidentiale dezvoltate in Bucuresti si imprejurimi tinteau segmentul middle market, circa 37% din oferta noua dezvoltata in 2017 se adresa aceluiasi segment potrivit datelor Coldwell Banker Romania, aceasta crestere a calitatii ofertei fiind vizibila si in piete rezidentiale regionale din tara – iar 2018 va fi anul care va aduce cea mai importanta schimbare in acest sens.

Din cele peste 12.000 de locuinte noi aflate in acest moment in constructie in Bucuresti si imprejurimi, 46,3% tintesc segmentul middle market, acesta fiind cel mai ridicat nivel detinut vreodata de segment in totalul locuintelor aflate in dezvoltare.

Cea mai mare pondere a unitatilor care ar urma sa fie livrate in 2018 pe piata se adreseaza in continuare segmentul mass market. Acestea reprezinta aproximativ 51,5% din oferta, procentul fiind insa in scadere cu opt procente comparativ cu anul anterior, pe fondul cresterii numarului de proiecte destinate segmentului middle market.

Cele mai multe proiecte de acest tip sunt dezvoltate in marile cartiere bucurestene sau in zonele marginase ale orasului, unde infrastructura generala este insa buna iar accesul catre puncte de interes (centre comerciale, proiecte de birouri, parcuri, institutii de invatamant etc.) este unul relativ facil. Suprafetele locuintelor incadrate in aceasta categorie sunt similare celor finalizate anterior de 1990 iar finisajele reprezinta de regula optiunile de pornire pe fiecare categorie de caracteristici.

Fata de anii anteriori, in 2018 se va inregistra si o diminuare semnificativa a numarului de unitati rezidentiale low market, componenta a segmentului mass market, pana la cel mai scazut procent inregistrat pana in prezent – 6,8%, fata de 18,2% in 2017 si 35% in 2014. Locuintele low market sunt caracterizate prin suprafete mai mici comparativ cu ale locuintelor vechi, finisaje de slaba calitate si printr-un amplasament deficitar, de regula in afara orasului si in zone cu o infrastructura generala, rutiera si de utilitati, care prezinta numeroase minusuri.

Zona de vest a Bucurestiului va aduce cele mai multe livrari de locuinte din acest an, aproximativ 37,3%, in timp ce zona de nord a orasului va cuantifica 22,2% din locuintele finalizate.

In plus, peste 20 de proiecte rezidentiale ar urma sa livreze fiecare cel putin 200 de locuinte in acest an in Bucuresti si imprejurimi, dublu comparativ cu situatia inregistrata in 2017. In acelasi timp, in acest moment se afla in dezvoltare noua proiecte cu peste 1.000 de locuinte, demararea altor trei urmand sa aiba loc in acest an.

» descarca studiul de piata in romana

» descarca studiul de piata in engleza

Nume:Email:


Comenteaza

Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De aseme- nea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!

Articole recente

Cat mai costa o locuinta in Europa

4 septembrie 2014

Piata rezidentiala a aratat in 2014 semne de insanatosire in majoritatea pietelor regionale din Europa. Preturile s-au stabilizat la un nivel similar cu cel inregistrat in prima jumatate a lui 2013, numarul de tranzactii a crescut iar dezvoltatorii au finalizat un numar mai ridicat de locuinte.

» mai departe

Flota de masini

Flota de masini

Flota contractata de Coldwell Banker Affiliates of Romania este compusa integral din vehicule Chrysler PT Cruiser.

Modelul a primit premiul de Masina Anului in America de Nord chiar la debutul sau pe piata auto, in 2001.

» mai departe

Mii de proprietati

Mii de proprietati

Reteaua Coldwell Banker Affiliates of Romania detine cel mai mare portofoliu de locuinte vechi si planuieste o extindere puternica si in ceea ce priveste locuintele noi.
Criza nu ne-a daramat, ci ne-a facut mai puternici. Avem in portofoliu un numar de 655 de proprietati din segmentul rezidential vechi si cateva mii din segmentul nou.

Contact sediul central

Coldwell Banker Headquarters

Coldwell Banker Affiliates of Romania S.R.L.

Date fiscale: RO19307112, J40/8716/16.07.2015

Cont: RO68BREL0002000941290101, Libra Bank

Str. Alexandru Serbanescu, nr. 87, Hotel Phoenicia, mezanin, Sala Ambasador, Sector 1, Bucuresti

Tel: 021 200 39 39
Fax: 021 200 39 37

office.cbar@coldwell-banker.ro


Detalii agentii

© 2007-2010 Coldwell Banker Affiliates of Romania. Coldwell Banker, Coldwell Banker Commercial, Coldwell Banker Previews International and the logos are pending or registered trademarks licensed to Coldwell Banker Affiliates of Romania. Each Office is Independently Owned and Operated.

Lorem ipsum.