Prima pagina

Articole Coldwell Banker

Cum va poate ajuta un consultant imobiliar

Articol scris in 3 februarie 2011

Articol Coldwell Banker Affiliates of Romania Amenajarea casei, transportul mobilierului sau intocmirea unui bilant financiar. Sunt aspecte care, macar partial sau in totalitate, pot fi realizate de catre beneficiar. Cu toate acestea, de cele mai multe ori apelam la serviciile unui specialist, care pe langa experienta, ne va aduce si o economie importanta in ceea ce priveste timpul nostru disponibil si chiar si a resurselor financiare alocate. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste tranzactiile imobiliare.

Colaborarea cu un broker imobiliar trebuie sa plece de la premisa ca scopul acestuia din urma nu este de a va vinde o locuinta ci de a va consilia in gasirea celei mai potrivite locuinte pentru nevoile si cerintele dumnevoastra, la cel mai bun pret posibil. Pe indeplinirea acestui scop se va baza reputatia sa si a companiei pe care o reprezinta iar consultantii Coldwell Banker Affiliates of Romania vor face tot ce le sta in putinta pentru a indeplini acest scop. Este vorba de informatie, acces la informatie si experienta. Oricat timp ar petrece o persoana documentandu-se in legatura cu oferta disponibila, in legatura cu preturile dintr-un anumit moment si o anumita zona sau strada sau in privinta aspectelor legislative, nu va ajunge la gradul de acces la informatie si la experienta unui consultant imobiliar care face asta zilnic de o buna perioada de timp Astfel rezuma Catalin Serbanescu Managing Partner al sucursalei Coldwell Banker Banu Manta, cele mai importante avantaje ale colaborarii cu un consultant imobiliar in momentul cumpararii sau vanzarii unei locuinte.

Rolul consultantului imobiliar poate pleca chiar de la primele etape ale achizitiei unei locuinte. Puteti stabili alaturi de consultant care sunt cerintele si nevoile dumnevoastra, in ceea ce priveste punctele de interes pe care doriti sa le aveti langa locuinta dumnevoastra, numarul de camere, suprafetele si preturile orientative. Consultantul imobiliar va poate ajuta si sa aflati care este creditul bancar pe care il puteti obtine, unul din serviciile fara cost oferite de catre Coldwell Banker fiind pre-aprobarea unei finantari de la institutiile bancare potrivite.

Consultantul Coldwell Banker Affiliates of Romania va selecta din portofoliul de oferte acele proprietati care indeplinesc cerintele dumnevoastra. Trebuie, in acest moment, sa aveti in vedere faptul ca reteaua de sucursale imobiliare ale Coldwell Banker este cea mai mare din tara (11 sucursale in Bucuresti si patru in provincie) si ca cele peste 7.500 de proprietati reprezinta cel mai mare numar de locuinte existent in portofoliul unei agentii sau companii de consultanta imobiliara din Romania. Imediat ce se vor identifica ofertele care se pliaza profilului dumnevoastra va vom trimite o lista cu ele. Sau va vom invita la unul din birourile noastre, unde veti fi intampinat de consultantul dumneavoastra imobiliar si veti analiza impreuna ofertele propuse. Circa 90%-95% din tranzactiile pe care le intermediem se fac dupa ce cumparatorul vine cel putin o data intr-unul din birourile noastre. Cunoasterea sa si a cerintelor sale este determinanta in identificarea celei mai bune oferte explica Catalin Serbanescu.

Un avantaj evident al colaborarii cu un consultant imobiliar este legat de timpul dedicat achizitiei imobiliare, intr-o perioada in care timpul reprezinta una dintre cele mai importante resurse disponibile. In spatele unei vizionari sunt ore si zile de lucru depuse de consultant, care poate ajuta vanzatorul sa isi seteze pretul sau sa intocmeasca toate actele necesare. In plus, un consultant ar trebui sa stie sa intuiasca cat mai rapid dorintele si nevoile potentialului cumparatormai afirma Catalin Serbanescu, Managing Partner al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Consultantii imobiliari afirma ca preturile mentionate in anunturile de vanzare de pe site-urile de specialitate, realizate de catre persoane fizice, sunt mai ridicate, de regula, decat preturile de tranzactionare dintr-o zona anume, o companie de consultanta imobiliara oferind, in general, proprietati la un pret mai bun. Explicatia sta in faptul ca brokerii imobiliari prezinta vanzatorului grafice cu tranzactiile realizate in aceeasi zona cu proprietati similare si fac vizite constante cu potentiali cumparatori, negociand astfel pretul de vanzare in conformitate cu ofertele cumparatorilor. Scopul nostru este de altfel sa aducem cererea si oferta la un punct de intalnireexplica consultantul Coldwell Banker.

In acelasi timp, un consultant imobiliar poate fi de ajutor si pentru un potential vanzator. Sa luam spre exemplu o proprietate scoasa la vanzare cu un pret de 100.000 de euro. Vanzatorul ar putea dori, de fapt, sa obtina un pret de 90.000 de euro, insa setarea la un pret ridicat nu ii va aduce potentiali cumparatori cumparatori. Va reduce pretul dupa sase luni, spre exemplu, dar in acest timp si pretul de tranzactionare ar putea sa scada si astfel nu va mai fi posibil nici obtinerea unui pret de 90.000 de euro, desi acesta ar fi fost bun initial mai spune Catalin Serbanescu.

Acesta este de altfel un rol al consultantului la fel de important precum si accesul la informatie. Experienta sa, atat in ceea ce priveste stabilirea unei relatii intre doua parti cat si in materie de intermediere, va poate ajuta intr-una din cele mai importante etape ale procesului de achizitie sau vanzare a unei locuinte: negocierea.

Rolul unui consultant este important si in ceea ce priveste aspectele legale. Acesta va asista in prealabil vanzatorul in intocmirea tuturor documentatiilor necesare, o oferta prezentata spre vanzare de catre un consultant Coldwell Banker fiind, din acest punct de vedere, o garantie a indeplinirii tuturor aspectelor, de la cele legale la cele legate de gradul de risc seismic. Nu in ultimul rand, daca doriti sa achizitionati o locuinta intr-o zona pe care nu o cunoasteti in detaliu, va puteti baza pe expertiza consultantului, care este la curent, daca nu chiar specializat, pe zona in care doriti sa cumparati o locuinta. Astfel, el va va consilia in privinta celor mai bune institutii de invatamant din zona sau va va oferi informatii pretioase despre vecini sau potentiale puncte de interes amplasate in apropiere. Achizitia unei locuinte presupune mai multe etape ( Cititi si: Cum sa alegi cea mai potrivita locuinta), de la conturarea nevoilor si a cerintelor la intocmirea documentatiilor si actelor necesare in relatiile cu institutiile bancare sau cu notarul public.

Consultantul imobiliar va fi alaturi de dumnevoastra in tot acest proces, pentru ca la final sa puteti spune ca ati facut cea mai buna alegere.

Nume:Email:


Comenteaza

Comentariile vor fi publicate doar dupa moderarea acestora de catre autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la incalcarea legii, la violenta sau la ura, precum si acuzatii fara acoperire. De aseme- nea, pentru o mai buna comunicare, va rugam sa oferiti o adresa de mail valida. Va multumim!

Articole recente

Studiu: 2018, anul maturizarii pietei rezidentiale locale

19 martie 2018

2018 poate fi considerat anul maturizarii pentru piata rezidentiala locala, tinand cont de faptul ca locuintele destinate segmentului middle market au ajuns sa detina cel mai mare procent din istorie, potrivit raportului de piata Residential Market Beat 2018

» mai departe

Flota de masini

Flota de masini

Flota contractata de Coldwell Banker Affiliates of Romania este compusa integral din vehicule Chrysler PT Cruiser.

Modelul a primit premiul de Masina Anului in America de Nord chiar la debutul sau pe piata auto, in 2001.

» mai departe

Mii de proprietati

Mii de proprietati

Reteaua Coldwell Banker Affiliates of Romania detine cel mai mare portofoliu de locuinte vechi si planuieste o extindere puternica si in ceea ce priveste locuintele noi.
Criza nu ne-a daramat, ci ne-a facut mai puternici. Avem in portofoliu un numar de 3 786 de proprietati din segmentul rezidential vechi si cateva mii din segmentul nou.

Contact sediul central

Coldwell Banker Headquarters

Coldwell Banker Affiliates of Romania S.R.L.

Date fiscale: RO19307112, J40/8716/16.07.2015

Cont: RO68BREL0002000941290101, Libra Bank

Str. Alexandru Serbanescu, nr. 87, Hotel Phoenicia, mezanin, Sala Ambasador, Sector 1, Bucuresti

Tel: 021 200 39 39
Fax: 021 200 39 37

office.cbar@coldwell-banker.ro


Detalii agentii

© 2007-2010 Coldwell Banker Affiliates of Romania. Coldwell Banker, Coldwell Banker Commercial, Coldwell Banker Previews International and the logos are pending or registered trademarks licensed to Coldwell Banker Affiliates of Romania. Each Office is Independently Owned and Operated.

Lorem ipsum.